Ce este o placă de dezvoltare Arduino?

Electronica este un fenomen tehnologic ce a influențat și încă influențează modul în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi. Succesul se datorează mai multor factori și componenți, dar trebuie să acordăm credite acolo unde trebuie. Una dintre cele mai importante participante la acest fenomen tehnologic este placa de dezvoltare Arduino. Credem că este de datoria noastră să dedicăm un articol acestui gigant electronic și să vorbim câteva lucruri concrete despre el.

Platforma Arduino

Arduino este o platformă open-source utilizată pentru construirea de proiecte electronice. Arduino constă atât într-o placă de circuite programabile fizic ( microcontroler), cât și într-o parte de software sau pe scurt IDE (Integrated Development Environment) care rulează pe computerul dvs. Acesta este folosit pentru scrie și încărca codul computerului pe un board fizic.

În prezent, pe piață există variante accesibile pentru plăci de dezvoltare compatibile Arduino. Unul dintre exemple este Arduino UNO R3.

Platforma Arduino a devenit destul de populară printre oamenii care sunt la început de drum în ale electronicii și pe bună dreptate. Spre deosebire de majoritatea plăcilor de circuite programabile anterioare, Arduino nu are nevoie de piese separate de hardware (programator) pentru a încărca un nou cod pe placă. Utilizarea unui simplu cablu USB va rezolva această problema. În plus, IDE-ul Arduino utilizează o versiune simplificată a C++, facilitând învățarea programării. În cele din urmă, Arduino oferă un factor de formă standard care elimina funcțiile microcontrolerului într-un pachet mai accesibil. UNO este una dintre cele mai populare plăci din familia Arduino și reprezintă o alegere excelentă pentru începători. Credeți sau nu, ai nevoie doar de 10 linii de cod în Arduino IDE, pentru a putea face un ecran să prindă viață.

Ce poate face o placă de dezvoltare Arduino?

Placa de dezvoltare Arduino poate interacționa și funcționa cu butoane, LED-uri, motoare, difuzoare, unități GPS, camere video, internet și chiar poate conlucra cu un smartphone sau un televizor. Această flexibilitate combinată cu faptul că software-ul Arduino este gratuit, plăcile hardware sunt destul de ieftine, iar ambele, atât software-ul cât și hardware-ul sunt ușor de învățat și folosit. Acestea au dus la formarea unei mari comunități de utilizatori care au contribuit cu experiența lor de coding și au lansat chiar și instrucțiuni pentru o varietate de proiecte bazate pe Arduino.

Hardware-ul și Software-ul care stau la baza tehnologiei Arduino au fost concepute special pentru cei cu simț artistic, inovantiv și cu spirit de inventator. Pentru designeri, pasionați de electronică și pentru cei care au hobby-uri în domeniul tehnologic sau al hacking-ului.

Natura proiectelor poate varia începând de la roboți și până la o pătură încălzită electric folosită pentru încălzirea mâinilor. Poți crea jocuri, poți crea catapulte. Orice îți vine prin cap poate fi posibil cu o placă de dezvoltare Arduino. Este chiar creierul din spatele aproape oricărui proiect de electronică.

Iți dorești să aflii mai multe detalii despre alte plăci de dezvoltare? Stai pe aproape, urmează articole la fel de interesante!

Un răspuns la „Ce este o placă de dezvoltare Arduino?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *