Top 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3 este un spike tehnologic pe care îl apreciem și noi în calitate de pasionați de tehnologie, dar și restul celor care lucrează în industrie, în cercetare sau în mediul educativ. Odată cu popularitatea, apar și mituri despre aceste piese electronice. În acest articol vom dezvălui 5 “facts” despre Raspberry Pi 3.

  1. Raspberry Pi 3 poate face orice

Poți să faci aproape orice cu un Pi 3. A devenit popular în întreaga lume datorită acestui lucru. Numărul de utilizatori fideli îi iubesc funcționalitățile și caracteristicile. Rezultatul acestei întregi comunități de pasionați de tehnologie este o librărie care cuprinde mii de proiecte electronice, site-uri web și bloguri binecunoscute care sunt nișate pe acest domeniu. Cu ajutorul unui Raspberry Pi 3 îți poți crea și propriul joc. Îți poți monitoriza grădina din spatele casei și îți poți crea un software online care să stea la seed pentru tine. Țineți minte torrentul?

    2. Stocarea se vinde separat

Raspberry Pi nu este echipat cu stocare internă și nici nu vine la pachet cu vreo soluție de acest gen. Modelele A și B au fost inițial echipate cu Carduri SD de dimensiuni mari. Ulterior, modelele mai recente au folosit micro SD. Ghidul pentru începători recomandă utilizarea unui microSD cu o viteză de scriere de cel puțin 4 mb/s. În funcție de viteza de scriere sau de citire, performanțele unui Raspberry Pi și implicit a proiectului tău se pot îmbunătăți semnificativ și nici nu te va costa prea mult. Se recomandă o capacitate de stocare de cel puțin 4 GB.

    3.   Nu ai nevoie de cunostine Linux

Da! Chiar nu ai nevoie să știi cum să lucrezi cu Linux. Dacă vei consulta ghidul cu atenție, vei descoperi că singurul lucru pe care ai nevoie să îl cunoști sunt câteva noțiuni de bază despre conexiuni WiFi. Dacă totuși esti pasionat de cod și vrei să te avânți direct în linii de comandă, Raspbian va fi cel mai potrivit lucru pentru tine. Legat de sistemul de operarea bazat pe Debian, sigur vei găsi câte un port pentru toate librăriile. Pe scurt, nu va trebui să îți faci griji pentru Raspberry Pi Linux

     4.   Performanță mai bună

Capacitatea de alimentare și conectivitate este îmbunătățită în varianta Raspberry Pi 3. Deși Pi 3 și Pi 2 au un preț asemănător, Pi 3 este cu 50% mai performant decât modelul din urmă.

     5. Hardware extern performant

Este echipat cu o placă de expansiune GPIO plug-in care poate fi folosită pentru funcții suplimentare sau de upgrade. Upgrade-uri care pot fi făcute plăcii de sunet, plăcii grafice, senzorilor, releelor, etc. Puteți utiliza și alte periferice, cum ar fi camere video, ecrane tactile, antene GPS și chiar și console Nintendo.

Acestea au fost cele 5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre Raspberry Pi 3. Daca vrei sa afli informatii si despre placa de dezvoltare Arduino, avem un articol si despre asta 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *