Raspberry Pi

Raspberry Pi ne oferă o serie de mini-calculatoare construite pe o placă singulară, ce sunt fabricate în Regatul Unit de către Fundația Raspberry Pi. Obiectivul inițial al fundației era de a promova predarea informaticii în școli în țările în curs de dezvoltare. Acum, Raspoberry Pi a explodat făcând vânzări în afară grupului țintă având aplicări și utilizări și în robotică.

Un Raspberry Pi nu vine echipat cu tastatură, mouse și monitor, dar nici nu are nevoie de ele pentru a funcționa, poate doar pentru setupul inițial.

Raspberry Pi poate fi operat cu orice tip de periferice clasice pentru calculator atât timp cât au conexiune USB. Poate fi folosit cu memorie USB, convertoare USB și practic, orice componentă care se poate conecta USB. Pentru conectarea altor perfierice se vor folosi adaptoare și conectori pe care rama unui Raspberry Pi le are incluse.

Controlerul video de pe un Raspberry Pi poate genera rezoluții standard TV, cum ar fi HD și Full HD, precum și rezoluții mari sau mici ale monitorului.

Citește mai mult

141 Articol(e)

per pagina

141 Articol(e)

per pagina