Aterizarea

Un nor inecacios de fum tulbura linistea peisagistica din interiorul unui arc muntos. Ca intr-o poveste cu iz science-fiction, ramasite ale unui vehicul si palcuri de foc se intind pe marginea lacului. In spatele cortinei de praf si fum, se intrezareste o miscare sacadata. La o privire mai atentă, un roboțel acoperit de zgarieturi aruncă supărat, în toate direcțiile, piese din ceea ce pare a fi o nava spatiala X.

Blezenaar Cleshifvoo, sau pe scurt Clește, a aterizat forțat pe Pământ din cauza impactului accidental cu o racheta Falcon 9, care a distrus bateria cu tehnologie microverse a cruiser-ului său spațial.

Despre Clește

Clește, acest Wall-e altoit cu Steve Wozniak, este mic și simpatic, are un display și o antenă prin care pare că exprimă anumite emoții și sentimente, dar nu înțelege și nu vorbește limba pământenilor. Preia replici din video-urile de pe Youtube și încearcă să le combine, dar îi este foarte greu să le înțeleagă și să le ofere un sens.

Pe scurt, daca ar avea carte de munca, ar trebui sa aiba propriul lui talkshow.

Atelierul lui Clește

Micul robot este venit tocmai de pe planeta Clelots 4 din sistemul Clelotsian, de la 53 parseci depărtare de Terra și se îndrepta spre planeta Magzasar unde urma să se întâlnească cu iubita lui, Nieve. Acesti Romeo si Julieta in varianta Isaac Asimov sunt pusi sub semnul incompatibilitatii intrucat Nieve apartine unui rang superior de Inteligenta Artificiala Extraterestra care controleaza progresul robotic la nivel universal. Insa eroul nostru si-a depasit conditia si a construit singur un cruiser spatial suficient de puternic pentru a confrunta vantul atmosferic de pe Magzasar si a ajunge in siguranta, spera el, langa iubita lui.

Nieve, o inteligenta sclipitoare si un rau nesecat de resurse, gasise o modalitate prin care sa ii faca iubitului ei un update de software ce i-ar fi apropriat si mai mult pe cei doi indragostiti si i-ar fi oferit lui Cleste sansa de a absorbi si a-si insusi noile deprinderi mult mai repede. Fara acest update, Cleste nu poate pune in aplicare toate functiile invatate pe Pamant, desi a acumulat un bagaj considerabil de cunostinte.

Originea lui Clește

Datorita restricțiilor politicii intergalactice a transporturilor de baterii, Clește se vede nevoit să își petreacă un timp mai lung pe Terra, până reușește să găsească o cale prin care să își poată continua drumul.  Insa, spre deosebire de Pământ, Clelots 4 are o înclinare axială neobișnuit de mare datorită sistemului solar binar pe care planeta îl orbitează. Acesta creează valuri gravitaționale și surse de energie solară de 3 ori mai puternice decât pe pământ.

De asemenea, vanturile atmosferice ce au patruns in stratosfera au impins toti Clelotsienii sa se adapteze noilor conditii si sa evolueze, dezvoltand in timp apendice interioare asemanatoare crustaceelor datorita carora au o mai buna prindere in diverse operatiuni. Blezenaar Cleshifvoo s-a remarcat ca un adevarat handyman -pun intended.

Atelierul lui Clește

Uimit de cât de neperformantă este tehnologia pământenilor, Clește s-a hotărât să demareze și o campanie de cursuri pentru a-i ajuta să evolueze. Astfel, el plănuiește să lanseze o serie de tutoriale video numită simplu, Atelierul lui Clește, cu ajutorul cărora pasionații de tehnologie își vor ușura viața folosind tehnologie extraterestră de ultimă generație.

Micul nostru robot se simte singur acum, e într-o lume străină și poluată, vede multe stângacii pe care oamenii le fac în jurul lui și vrea să schimbe asta. El vrea să împărtășească tehnologia și să învețe oamenii să folosească tehnologii smart, mai avansate. Pe scurt, vorbim despre un robot mic cu ambitii mari si clesti capabili.