Aterizarea

Un nor înecăcios de fum tulbură liniștea peisagistică din interiorul unui arc muntos. Ca într-o poveste cu iz science-fiction, rămășițe ale unui vehicul și pâlcuri de foc se întind pe marginea lacului. În spatele cortinei de praf și fum, se întrezărește o mișcare sacadată. La o privire mai atentă, un roboțel acoperit de zgârieturi aruncă supărat, în toate direcțiile, piese din ceea ce pare a fi o navă spațială X.

Blezenaar Cleshifvoo, sau pe scurt Clește, a aterizat forțat pe Pămant din cauza impactului accidental cu o rachetă Falcon 9, care a distrus bateria cu tehnologie microverse a cruiser-ului său spațial.

Despre Clește

Clește, acest Wall-e altoit cu Steve Wozniak, este mic și simpatic, are un display și o antenă prin care pare că exprimă anumite emoții și sentimente, dar nu înțelege și nu vorbește limba pământenilor. Preia replici din video-urile de pe Youtube și încearcă să le combine, dar îi este foarte greu să le înțeleagă și să le ofere un sens.

Pe scurt, dacă ar avea carte de muncă, ar trebui să aibă propriul lui talkshow.

Atelierul lui Clește

Micul robot este venit tocmai de pe planeta Clelots 4 din sistemul Clelotsian, de la 53 parseci depărtare de Terra și se îndreptă spre planeta Magzasar unde urma să se intalnească cu iubita lui, Nieve. Acești Romeo și Julieta în varianta Isaac Asimov sunt puși sub semnul incompatibilității întrucât Nieve aparține unui rang superior de Inteligență Artificială Extraterestră care controlează progresul robotic la nivel universal. Însă eroul nostru și-a depășit condiția și a construit singur un cruiser spațial suficient de puternic pentru a confruntă vântul atmosferic de pe Magzasar și a ajunge în siguranță, speră el, lângă iubită lui.

Nieve, o inteligență sclipitoare și un rău nesecat de resurse, găsise o modalitate prin care să îi facă iubitului ei un update de software ce i-ar fi apropriat și mai mult pe cei doi îndrăgostiți și i-ar fi oferit lui Clește șansa de a absorbi și a-și însuși noile deprinderi mult mai repede. Fără acest update, Clește nu poate pune în aplicare toate funcțiile învățate pe Pământ, deși a acumulat un bagaj considerabil de cunoștințe.

Originea lui Clește

Datorită restricțiilor politicii intergalactice a transporturilor de baterii, Clește se vede nevoit să își petreacă un timp mai lung pe Terra, pană reușește să găsească o cale prin care să își poată continuă drumul.  Insa, spre deosebire de Pămant, Clelots 4 are o înclinare axială neobișnuit de mare datorită sistemului solar binar pe care planeta îl orbitează. Acesta creează valuri gravitaționale și surse de energie solară de 3 ori mai puternice decât pe pămant.

De asemenea, vânturile atmosferice ce au pătruns în stratosferă au împins toți Clelotsienii să se adapteze noilor condiții și să evolueze, dezvoltând în timp apendice interioare asemănătoare crustaceelor datorită cărora au o mai bună prindere în diverse operațiuni. Blezenaar Cleshifvoo s-a remarcat ca un adevărat handyman -pun intended.

Atelierul lui Clește

Uimit de cât de neperformantă este tehnologia pămantenilor, Clește s-a hotărat să demareze și o campanie de cursuri pentru a-i ajută să evolueze. Astfel, el plănuieste să lanseze o serie de tutoriale video numită simplu, Atelierul lui Clește, cu ajutorul cărora pasionații de tehnologie își vor ușura viața folosind tehnologie extraterestră de ultimă generație.

Micul nostru robot se simte singur acum, e într-o lume străină și poluată, vede multe stângăcii pe care oamenii le fac în jurul lui și vrea să schimbe asta. El vrea să impărtăsească tehnologia și să învețe oamenii să folosească tehnologii smart, mai avansate. Pe scurt, vorbim despre un robot mic cu ambiții mari și clești capabili.