Top 10 Probleme comune în utilizarea de zi cu zi a unui Raspberry Pi și soluțiile lor

Hardware și software Raspberry Pi-urile sunt destul de fiabile, iar problemele sunt mai degrabă datorate erorilor de configurare, decât să fie placa defectuoasă de la sine. Cu toate acestea, există momente în care hardware-ul poate părea că este vinovat, așa că o să vă prezentăm niște probleme împreuna cu rezolvarea lor pe care o sa aveți șansa să le puteți întâmpina atunci când utilizați Raspberry Pi.

 1. Probleme cu alimentarea

Un LED de alimentare roșu intermitent indică probleme cu alimentarea. La modelele A și B, este conectat cu fir la alimentare cu 3.3 V. Dacă acesta clipește, înseamnă că alimentarea de 5V se stinge. Folosiți o altă sursă de alimentare. Pe modelul B + și, de asemenea, pe A+, circuitul a fost îmbunătățit pentru a da un avertisment mult mai fiabil cu privire la o calitate slabă a puterii. LED-ul roșu de alimentare este conectat la un supraveghetor APX 803 care pornește atunci când sursa de alimentare 5V scade sub 4.63V. Dacă se întâmplă, LED-ul va clipi. Verificați conexiunile, cablul și sursa de alimentare.

2.LED-ul verde clipește într-un model specific

 • 1 flash: posibil să aveți un procesor de la Micron. Uitați-vă bine la procesor dacă spune M cu o orbită în jurul lui. Utilizarea celui mai recent software vă va rezolva problema. De asemenea, asigurați-vă că aveți un card SD de 4 GB, deoarece 2 Gb nu funcționează.
 • 2 flash-uri: cardul SD nu poate fi citit. O soluție ar putea fi formatarea cardului și flash-ul Raspbian cu Pi Installer de la Terminal.
 • 3 flash-uri: Start.elf nu a fost găsit.
 • 4 flash-uri: Start.elf nu a fost lansat.
 • 7 flash-uri: Kernel.img nu a fost găsit.
 • 8 flash-uri: SDRAM nu este recunoscut. Aveți nevoie de firmware-ul bootcode.bin / start.elf mai nou.

3.Raspberry Pi care nu răspunde la apăsarea tastelor.

Acest lucru este cel mai adesea cauzat de o putere inadecvată. Folosiți o sursă de alimentare bună și un cablu de alimentare bun. Unele cabluri ieftine care funcționează cu un telefon mobil, nu pot alimenta complet Pi. Unele dispozitive USB necesită multă putere; majoritatea vor avea o etichetă care prezintă tensiunea și cerințele . Fiecare trebuie să aibă 5v 100mA max. Cu toate acestea, acestea trebuie utilizate cu un hub USB alimentat. Încercați să deconectați fiecare dispozitiv USB, cu excepția tastaturii. De asemenea, trebuie să rețineți că unele tastaturi au fost construite în hub-uri și pot încerca să atragă 150mA; Pi poate gestiona doar 100mA pe slot USB fără hub. Folosiți și cel mai recent software.

4.Probleme de pornire

Acest lucru ar putea fi ca urmare a unui număr destul de mare de factori. De obicei este indicat de LED-ul Roșu (LED-ul de alimentare) fiind „ON”, în timp ce cel verde (LED-ul de activitate) este „OFF” sau permanent “pornit”.

Lumina verde de pe Raspberry Pi reprezintă activitatea software, deci atunci când clipește la intervale de timp, înseamnă că Pi funcționează. Astfel, atunci când este oprit sau nu clipește, primul loc pe care ar trebui să îl verificați este locul în care este găzduit software-ul PI adică slotul pentru card SD. Asigurați-vă că SD cardul este introdus corect. Dacă lucrurile nu se schimbă, verificați cardul SD pentru a fi sigur că acesta a fost luminat corect cu sistemul de operare și că fișierele de pe acesta nu sunt corupte.

În situații de genul acesta, de obicei se formatează cardul SD și se instalează din nou sistemul de operare. Dacă aveți date pe care doriți să le păstrați pe cardul SD, introduceți-l într-un computer și copiați-le înainte de formatare.

 5.Placa se stinge intermitent

Aceasta implică repornirea Raspberry Pi la intervale aleatorii și uneori, când placa este pornită, LED-ul de alimentare va fi stins. 

Soluţie: Aceasta este în esență o problemă de putere. Raspberry Pi 3, de exemplu, necesită o sursă de alimentare de 5V, 2,5A pentru a funcționa corect, astfel încât orice lucru mai scurt ar putea afecta performanțele sale. Deși am lucrat cu 5V 1.5A la PI, dar performanța depinde de sarcina la care este setat Pi. În esență, atunci când se întâmplă acest lucru, verificați pentru a vă oferi Pi-ului suficient suc pentru a rămâne nemaipomenit.

6. Raspberry Pi nu funcționează cu HDMI-ul introdus

Verificați cablul HDMI

Conectați afișajul la Pi și selectați modul corect (HDMI sau VGA) de pe monitor înainte de a alimenta Raspberry Pi. Este important ca ecranul dvs. să fie pornit înainte de a porni Pi-ul.

7.Blocare în ecranul de pornire folosind NOOBS OS 

Acest lucru poate fi rezolvat prin formatarea cardului SD și asigurarea copierii fișierelor noob corecte. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați o altă cartelă SD sau aceeași carte SD pe un alt Raspberry Pi. Dacă problema persistă după ce faceți toate acestea, vă poate economisi mai mult timp pentru a instala Raspbian stretch sau orice altă distribuție.

8.USB nu funcționează

 1. Raspberry Pi probabil că nu primește suficientă energie și nu este astfel în măsură să alimenteze dispozitivul USB. Asigurați-vă, așadar, că Pi este alimentat corespunzător.
 2. Dispozitivul USB ar putea fi defectuos. Testează-l cu computerul sau cu orice alt computer pentru a fi sigur că funcționează corect.
 3. Conectați dispozitivul la Pi înainte de al porni. Deși probabil că acest lucru nu ar trebui să fie o problemă, pentru dispozitivele USB, cum ar fi tastatura și mouse-ul, Pi ar putea avea nevoie de inițializare, mai ales dacă îl conectați la Pi pentru prima dată. Soluție ciudată, dar funcționează uneori.
 4. Există momente în care dispozitivul se conectează destul de bine la Pi-ul dvs., dar este doar disponibil pentru operațiunea specială pentru care încercați să o utilizați. Pentru a confirma dacă acesta este cazul, de la terminal, executați comanda;

lsusb –t

Acest lucru ar trebui să vă ofere o listă de dispozitive USB conectate la Pi-ul dvs

 1. Asigurați-vă că dispozitivul USB este compatibil cu sistemul de operare bazat pe Linux care rulează pe Raspberry Pi. Elinux.org are aici o listă de dispozitive USB compatibile cu Raspberry Pi. Lista este destul de bine ordonată și ar trebui să vă ajute să determinați dacă dispozitivul dvs. este compatibil sau nu.
 2.  Este important înainte de a începe orice proiect nou să rulati o actualizare sau upgrade. Motivul pentru aceasta este să vă asigurați că aveți un software compatibil și cel mai recent care rulează pe computer. Uneori, acest lucru ar putea fi un motiv pentru care hardware-ul nu răspunde comenzilor specifice așa cum ar trebui.

9.Camera de la Raspberry Pi nu functionează .

După cum am menționat mai sus, o serie de erori pe care le veți întâlni pe Raspberry pi se vor datora actualizării software și această eroare nu este diferită. Când apare, prima soluție pe care ar trebui să o încercați este să actualizați și să actualizați Raspberry Pi pentru a prelua cele mai recente programe și soluții. Reporniți după actualizare pentru a efectua modificările.

10. Ethernet On WiFi Oprit

În mod implicit, când un cablu Ethernet este conectat la Raspberry Pi, conectivitatea Wi-Fi este dezactivată. Aceasta a fost implementată probabil ca o caracteristică de securitate pentru ca Pi să dezactiveze rutarea între Wi-Fi și portul Ethernet. Această acțiune este gestionată de un fișier de configurație numit ifplugd care trebuie să fie dezactivat dacă doriți să utilizați conexiunile Wi-Fi și Ethernet în același timp.

Pentru a face acest lucru tastați:

sudo update-rc networking dezactivat

Sau

sudo apt-get purge ifplugd

Acum ar trebui să puteți utiliza ambele opțiuni de rețea în același timp, dar nu uitați de lacunele de securitate pe care le-ar putea crea, deoarece Pi se va comporta ca un router în acest mod.

Așteptăm să ne scrieți în comentarii ce probleme ați întâmpinat voi când ați lucrat cu Raspberry Pi și poate găsim răspunsul împreună.

2 răspunsuri la „Top 10 Probleme comune în utilizarea de zi cu zi a unui Raspberry Pi și soluțiile lor”

 1. Eu folosesc un Raspbbery pi 3 model B, am sursa de 5 V, 5 A, cablurile cât mai scurte, și tot îmi apare pe monitor, în dreapta sus un semn galben, ca un fulger, asta indică că nu am curent suficient?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *