Există o mulțime de servo motoare disponibile pe piață și fiecare are propriile sale specialități și aplicații. Majoritatea motoarelor servo funcționează de la 4.8V la 6.5V, iar cuplul acestuia este direct proporțional cu tensiunea aplicată. Cel mai frecvent sunt acționate la + 5V. Aproape toate servomotoarele se pot roti doar de la 0 ° la 180 ° datorită aranjamentului. Angrenajele motoarelor sunt ușor supuse uzurii, astfel încât, dacă aplicația necesită motoare mai puternice și cu rulare lungă, puteți folosi cu angrenaje metalice.
Cel mai important parametru este cuplul la care motorul funcționează. Din nou, există multe opțiuni aici, dar cea disponibilă în mod obișnuit este cuplul de 2,5 kg / cm, de exemplu, un motor cu un astfel de cuplu este motorul Towerpro SG90. Acest cuplu de 2,5 kg / cm înseamnă că motorul poate trage o greutate de 2,5 kg atunci când este suspendat la o distanță de 1 cm. Deci, dacă suspendați sarcina la 0,5 cm, atunci motorul poate trage o sarcină de 5 kg în mod similar, dacă suspendați sarcina la 2 cm, atunci poate trage doar 1,25.
Cum se utilizează un servomotor ?
După selectarea motorului Servo potrivit pentru proiect, vine întrebarea cum să-l utilizăm. După cum știm, există trei fire care ies din acest motor. Pentru că acest motor să se rotească, trebuie să alimentăm motorul cu + 5V folosind firul Roșu și să trimitem semnale PWM prin firul de culoare Orange. Prin urmare, avem nevoie de ceva care să poată genera semnale PWM pentru ca motorul să funcționeze, acest lucru ar putea fi ceva precum un 555 Timer sau alte platforme Microcontroller precum Arduino, PIC, ARM sau chiar un microprocesor precum Raspberry Pi.
Aplicații:
- Folosit frecvent pentru sistemul de direcție în jucăriile RC
- Roboți unde controlul poziției este necesar fără feedback
Caracteristici TowerPro SG-90
- Tensiunea de operare + 5V
- Cuplu: 2,5 kg / cm
- Viteza de funcționare este de 0,1s / 60 °
- Tip de angrenaj: plastic
- Rotație: 0 ° -180 °
- Greutatea motorului: 9gm
Schema și Cod
Codul acestui proiect este destul de ușor datorită bibliotecii servo.h foarte cuprinzătoare și concisă dezvoltată de echipa Arduino pentru a facilita utilizarea servo motoarelor în proiectele Arduino. Biblioteca ușurează rotirea servo-ului în unghiuri diferite folosind o singură comandă. Biblioteca vine preinstalată în Arduino IDE, eliminând nevoia de a o descărca și a o instala.
#include <Servo.h>
Servo servo;
int angle = 10;
void setup() {
servo.attach(8);
servo.write(angle);
}
void loop()
{
// scan from 0 to 180 degrees
for(angle = 10; angle < 180; angle++)
{
servo.write(angle);
delay(15);
}
// now scan back from 180 to 0 degrees
for(angle = 180; angle > 10; angle–)
{
servo.write(angle);
delay(15);
}
}
Puteți găsi o varietate mare de motoare pe site-ul nostru.
Dacă aveți întrebări, le așteptăm în comentarii.