Modul releu Wifi cu Modul USB către TTL

Descriere

Dacă doriți o aplicație de automatizare pentru domiciliu sau dezvoltați anumite produse inteligente pentru casă, acest modul va controla echipamentul electric prin intermediul WIFI-ului. Acest modul releu WiFi este bazat pe modulul serial ESP8266 șii controlează starea de funcționare a releului prin intermediul aplicației. Kitul este perfect pentru controlul tuturor aparatelor de uz casnic, prin intermediul telefonului oriunde v-ați afla. Poate fi accesat prin controlul serverului client TCP și prin protocolul HTTP.

Ce este ESP8266 ?

ESP8266 este o soluție de rețea Wi-Fi completă și de sine stătătoare, care îi permite să găzduiască aplicația sau să descarce toate funcțiile de rețea Wi-Fi de la un alt procesor de aplicații. Când ESP8266 găzduiește aplicația și când este singurul procesor de aplicații din dispozitiv, este capabil să opereze direct de la o sursă externă. Are cache integrat pentru a îmbunătăți performanțele sistemului în astfel de aplicații și pentru a minimiza cerințele de memorie. În mod alternativ, servind ca adaptor Wi-Fi, accesul la internet wireless poate fi adăugat la orice design bazat pe microcontroler, cu conectivitate simplă prin interfața UART sau interfața bridge AHB.

Capacitățile de procesare și stocare îi permit să fie integrat cu senzorii și alte dispozitive specifice aplicației prin GPIO-urile sale. Cu un grad ridicat de integrare pe cip, include un comutator pentru antena, convertoare de gestionare a puterii, care necesită circuite externe minime, iar întreaga soluție, inclusiv modulul frontal, este proiectată să ocupe o suprafață minimă de PCB.

Descrierea porturilor releului

Partea de înaltă tensiune are doi conectori, fiecare cu trei prize: comun (COM), normal închis (NC) și normal deschis (NO).

COM: pin comun

NC (normal închis): configurația normal închisă este utilizată atunci când doriți ca releul să fie închis implicit, ceea ce înseamnă că circuitul este complet și oferă posibilitatea curentului să circule , dacă nu trimiteți un semnal către modulul releului pentru a deschide circuitul și a opri curentul.

NO (Deschis normal): configurația normal deschisă funcționează invers: releul este întotdeauna deschis, astfel încât circuitul este întrerupt dacă nu trimiteți un semnal pentru a închide circuitul.

O să facem un proiect în care prezentăm funcționalitățile acestui releu cu ESP8266 și vă arătăm cum putem să-l controlăm cu o simplă aplicație de telefon.

Pentru a putea comunica cu modulul avem nevoie de un Modul USB către TTL.

  1. RX -> TX
  2. TX -> RX
  3. GND -> GND

Pentru a programa modulul trebuie să trimitem niște comenzi și pentru asta avem nevoie de un program pe care puteți să îl descărcați de aici.

Pasul 1 

Deschideți software-ul de depanare serial „USR-TCP232-Test-V1.3” pe computer, trimiteți pas cu pas următoarele comenzi:

AT + CWMODE = 1 , selectați modul STA;

AT + RST , resetare;

AT + CWJAP = <sid>, <password> ,scrieți numele de la router si parola ca să vă conectati la acesta, de exemplu: AT + CWJAP = „Home”, „12345678”;

AT + CIPMUX = 1 , deschide mai multe conexiuni;

AT + CIPSERVER = 1.8080 , configurați serverul TCP, portul pe care o să îl folosiți în aplicația de pe telefon 8080

AT + CIFSR, vizualizați adresa IP pe care o sî trebuiască să o folosiți în aplicația de pe telefon cum ar fi: STAIP, „192.168.1.103”

AT + IPR = 9600, setați frecventa pe 9600.

După fiecare comanda trebuie să apăsați enter pentru ca cursorul să treacă pe randul urmator apoi puteți să apăsați pe send, dacă nu faceți acest lucru comanda nu v-a fi înregistrată.

Așa trebuie să arate la final , dacă apar erori sau nu primiti mesaj de confirmare “OK” ați făcut ceva greșit si trebuie să vedeți unde este greșeala.
Cele mai des greșeli întâlnite sunt : conexiunea imperfectă dintre cablurile cu care conectati modulul TTL cu releul wifi și greșeli în scrierea comenzilor.  

Pasul 2

Instalați aplicația „EasyTCP_20” pe telefonul mobil Android și deschideți-o și faceți clic pe „conectați” și introduceți adresa IP și portul.
Trebuie să intrați în preferințe sa selectați “Default view” și să selectați “SWITCH”. 

Apoi trebuie să apăsați pe unul din blocurile funcționale și introduceți numele și conținutul comenzii seriale (releul deschis A00101A2, releul închis A00100A1, formatul de comandă trebuie să fie hex).

Acum când apăsați pe blocul funcțional pe care l-ați programat , releul ar trebui să se închidă și să se deschidă la un click.

Puteți găsi Releul Wifi și Modulul TTL chiar pe site-ul nostru. Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție și nu ezitați să ne lăsați întrebări în comentarii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *