Cel mai bun Raspberry creat vreodată! Raspberry Pi 4

Nu știm dacă suntem foarte încântați de noutățile pe care tocmai le-am aflat sau doar trebuie să împărtășim cu cineva cele mai noi lucruri despre domeniul care ne interesează și ne ține ocupați zi de zi. După cum spune și titlul, Raspberry Pi 4 s-a lansat oficial și suntem uimiți de ce tehnologie este accesibilă cu fiecare an care trece. Nu vă mai ținem cu sufletul la gură. Cu ce upgrade-uri vine noul Pi?

Specificații Raspberry Pi 4

Lansarea Raspberry Pi 4 nu ne duce cu gândul decât la tehnologia care este făcută disponibilă cu noua piesă de la Raspberry.

Procesorul de pe noul mini-computer este un quad-core de 1,5GHz ARM Cortex-A72 de 64-bit și este de trei ori mai rapid decât fratele lui mai mic. Cu ajutorul acestui procesor, cei de la Raspberry au pomenit chiar și compatibilități cu monitoare 4K. 

O schimbare care nu este tocmai una care să ne șteargă zâmbetul de pe buze este cea legată de porturile HDMI ale plăcii. Cu noul Pi 4, nu vom mai avea un port de conectare full-size cum erau pe modelele precedente, în schimb, cei de la Raspberry au adăugat o pereche de porturi micro-HDMI. Singura diferența care va fi resimțită acum va fi că pentru a utiliza funcțiile HDMI, îți va trebui un adaptor pentru a putea folosi un cablu HDMI standard. Din fericire nici acest adaptor și nici unul compatibil cu 4K, nu vor fi mai scumpe de 4-5 dolari.

Tot cu Pi 4 vei putea să folosești și porturi USB 3.0, dar și conectori USB 2.0. Un port Ethernet de la Gigabit și un wireless front 802.11ac dual-band plus Bluetooth 5.0.

Raspberry Pi 4 este disponibil în mai multe configurații. Poate avea 1 GB Ram, 2GB sau 4GB.

Lista cu cele mai importante aspecte despre nou Raspberry Pi 4:

  1. Procesor quad-core de 1.5GHz ARM Cortex A72 CPU
  2. 1GB, 2GB sau 4GB RAM LPDDR4 SDRAM
  3. Gigabit Ethernet port
  4. Bluetooth 5.0
  5. Suportă până la două monitoare la rezoluții 4K
  6. Este complet compatibil cu versiunile precedente ale produselor de la Raspberry Pi
  7. 4Kp60 hardware HEVC Video

Comparabil cu un Calculator în toată regula

Dacă te găndeai cum arată viitorul computerelor, cei de la Raspberry Pi tocmai au răspuns la toate întrebările cu acest nou produs. Cei de la Fundație susțin că micul Pi 4 este la fel de performant ca un calculator “entry level” și chiar comparabil cu un desktop de performanțe medii.

Nu trebuie să vă faceți griji nici pentru proiectele pe care le aveți în derulare deoarece Pi 4 este compatibil cu orice tip de proiect care rula împreună cu un Pi 3. 

Raspberry Pi 4 va fi disponibil în curând și în magazinul nostru.

2 răspunsuri la „Cel mai bun Raspberry creat vreodată! Raspberry Pi 4”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *