Automatizarea casei cu Arduino?

Cum poți să-ți automatizezi casa cu Arduino?

În articolul anterior povesteam despre ce este Arduino, cum a fost creat și care sunt beneficiile folosirii acestuia. Imaginează-ți acum că o astfel de platformă îți poate simplifica viața direct la tine acasă, astfel că tu nu mai ești nevoit să desfășori acțiuni precum aprinderea luminii sau stingerea televizorului. În consecință, printr-o simplă apăsare de buton, te poți bucura de avantajele de a avea o casa automatizată.

Te-am făcut curios? Atunci te invităm să lecturezi articolul de mai jos și să afli care sunt elementele ce țin de automatizarea casei cu Arduino, precum și beneficiile pe care le ai în urma traiului într-o casă inteligentă.

5 Procese de automatizare casa cu Arduino

#1. Aprinderea și stingerea diverselor accesorii

arduino

Dat fiind faptul că trăim într-o eră digitalizată, ai posibilitatea de a conecta platforma Arduino la un dispozitiv cu acces la Internet astfel încât să-ți ușurezi sarcinile. În acest mod, ori de câte ori ai nevoie să aprinzi sau să stingi televizorul, lumina, sistemul audio sau chiar aparatul de cafea, Arduino va face aceste lucruri în locul tău.

#2. Controlul ușii de la garaj

arduino

Știm cât de deranjant poate fi atunci când te afli în întârziere și trebuie să ai grijă să închizi ușa de la garaj. De asemenea, îți înțelegem nerăbdarea de a te relaxa după o zi obositoare de muncă atunci când tot ce îți dorești este să parchezi mașina cât mai rapid și să ajungi în casă.

Arduino este soluția potrivită care te ajută să acționezi ușa garajului fără efort, întrucât o asemenea platformă preia cu ușurință funcțiile unei telecomenzi.

#3. Gestionarea sistemului de alarmă

arduino

Tehnologia a avansat într-atât încât astăzi este mult mai simplu să gestionezi sistemul de alarmă al casei tale. Dacă până acum obișnuiai să monitorizezi activitatea înregistrată pe cameră de pe un laptop, Arduino vine cu pachet complet de soluții.

În consecință, automatizarea prin Arduino presupune că poți controla cu mai multă ușurință senzorii de mișcare, setarea alarmelor, vizionarea imaginilor de pe cameră, precum și deținerea unui PIN de activare sau dezactivare al sistemului.

#4. Îngrijirea grădinii

arduino

Dacă locuiești la casă și deții o curte amenajată cu flori sau răsaduri de legume, mai mult ca sigur trebuie să ai grijă să le uzi în mod constant. Deseori se poate întâmpla să fii plecat din oraș și să nu ai o persoană la care să apelezi să te ajute în acel timp.

Prin urmare, este bine să te asiguri că grădina ta nu va avea de suferit, iar platforma Arduino reprezintă soluția perfectă pentru a te scuti de această grijă.

#5. Hrănirea animalelor de companie

arduino

Atunci când printre membrii familiei tale se numără și o pisică sau un cățel, este necesar să te asiguri că aceștia dispun de hrană și nutrienți pe tot parcursul zilei. În același timp, hrănirea acestora în timp ce tu ești la serviciu este dificilă, de aceea Arduino este mijlocul potrivit în acest sens.

Prin intermediul lui, poți seta un anumit program la care animăluțul tău să fie hrănit sau poți chiar tu să îl hrănești la cerere, de la distanță, utilizând un dispozitiv conectat la Internet.

Acum că ai aflat care sunt posibilitățile de automatizare a unei case și avantajele lor, te invităm să vizualizezi gama noastră de plăci de dezvoltare pentru a începe propriul tău proiect Arduino! 

2 răspunsuri la „Automatizarea casei cu Arduino?”

  1. Buna ziua,
    sunt incepator, nivel 0 (sunt dezvoltator baze de date) insa as vrea sa patrund si eu in lumea aplicatiilor inteligente. As vrea sa studiez si sa fac 2 lucruri care de care ati amintit intr-un articol: #4. Îngrijirea grădinii si #5. Hrănirea animalelor de companie. V-as ruga sa-mi indicati kit-uri si componente pe care sa le cumpar de la dvs. precum si carte daca aveti pt : 1.cum fac sa ud o planta la o anumita ora si 2. cum dau mancare la un papagal. Multumesc

    1. Pentru a va fi cât mai usor , va recomand sa incepeti cu un arduino si sa va jucati cu niste senzori sau cu niste motoare servo. Nu putem sa va recomandam o carte fiindca problemele pe care o sa le intalniti nu pot fi catalogate deoarece este un domeniu in continua schimbare. Sigur o să gasiti raspuns la orice intrebare la un simplu search pe google. Comunitatea Arduino este una foarte mare. Succes in aceasta noua experienta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *