Arduino pentru studenți și elevi

Ce este Arduino?

Arduino a reprezentat de-a lungul timpului nucleul a numeroase proiecte, de la obiecte utilizate zilnic până la dezvoltarea instrumentelor științifice complexe. Platforma Arduino poate satisface nevoi de la cele mai simple, de exemplu, poate aprinde lumina într-o încăpere, poate activa un senzor de temperatura, poate aprinde un LED sau chiar poate fi folosită pentru transformarea unor senzori și module în sisteme avansate de securitate, de menajare a instalației și echipamentelor electrice într-o casă. În consecință, platforma Arduino a facilitat crearea unei comunități formată din studenți, pasionați ai domeniului, programatori și profesioniști care au contribuit la formarea unei baze numeroase de cunoștințe și informații.

arduino

Cum a fost creat Arduino?

Platforma Arduino a fost realizată în cadrul Institului Ivrea Interaction Design ca un instrument ce putea fi folosit cu ușurință de către studenții al căror domeniu de activitate nu era programarea sau electronica pentru a-i ajuta să genereze variate prototipuri.

Ca urmare a acestui fapt, s-a dovedit că platforma este simplu de utilizat și accesibilă chiar și pentru persoanele începătoare în aceste domenii. În consecință, și elevii pot folosi Arduino pentru a testa variate principii din fizică și chimie sau pentru a începe să învețe programare ori robotică.

De ce să folosești Arduino?

Iată 3 motive pentru care îți recomandăm să alegi Arduino pentru realizarea cu succes a proiectelor electronice pentru școală, licență sau disertație.

arduino

#1. Accesibil

Spre deosebire de alte platforme asemănătoare prevăzute cu microcontroler, Arduino presupune costuri reduse. În consecință, investiția într-o astfel de platformă este minimă în comparație cu abilitățile ce se pot dezvolta și cu setul de cunoștințe acumulate care îți vor aduce cu siguranță beneficii pe termen lung.

#2. Adaptabil

Majoritatea platformelor de acest fel sunt limitate la a funcționa doar pe sistemele de operare Windows. În cazul Arduino, aceste platforme se adaptează nu doar la Windows, dar și la sistemele de operare Macintosh OS X și Linux. Prin urmare, indiferent de sistemul pe care îl folosești pe laptop-ul sau calculatorul tău, vei putea să conectezi fără probleme un model de platformă Arduino.

#3. Ușor de utilizat

Platformele Arduino sunt simplu de folosit chiar și de către începători și îndeajuns de flexibile pentru a le permite cunoscătorilor să dezvolte proiecte ample. De aceea, Arduino reprezintă platforma ideală în cazul în care te afli la început de drum în a descoperi tainele electronicii și programării.

Ești pregătit să-ți începi experiența Arduino? Atunci te invităm să faci un tur virtual și să descoperi gama de plăci de dezvoltare compatibile cu Arduino care te ajută să-ți dezvolți proiecte electronice de succes! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *