Butoane electrice

Butonul este un tip de comutator utilizat pentru controlul unor aparate sau numai a unor funcții ale acestora. Butoanele sunt de diferite forme și dimensiuni și se găsesc în tot felul de dispozitive, de obicei în echipamentele electrice și electronice.

Principiul de funcționare al acestor butoane electrice este bazat pe un ax care poate fi acționat prin apăsare, două terminale care sunt interconectate de o lamină conductoare, iar ultima piesă dar la fel de importantă este un arc cu rol de redresare a laminei pentru ca aceasta să se întoarcă în poziția inițială.

Tipuri de butoane electrice din magazinul nostru: Gama completă conține switch-uri, butoane electrice de panou, tastaturi, comutatoare, joystick-uri, butoane tactile și tastaturi numerice, etc

Cum funcționează aceste butoane electrice și ce utilizări au? Principala lor întrebuințare este de a trimite un semnal către un dispozitiv, un principiu asemănător unui întrerupător electric. În interior se află două contacte, butonul aflându-se pe unul dintre ele, va activa funcția inversă în momentul în care acesta este realizat.

Butoanele electrice pot fi folosite și au fost inventate pentru o folosire mai eficientă a calculatoarelor, telefoanelor, aparatelor de introducere de date și diverse alte dispozitive electronice fabricate în scop comercial și nu numai.

Citește mai mult

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 13

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 13

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2